Billedkunstner Manfred Evertz

Manfred Evertz

”Manfred Evertz, født i 1948 i Duisburg, var i sin tid, ved 16 år, yngste kunststudent som noen gang hadde kommet inn på Folwang-Schule für Gestaltung in Esse.

 

Science Fiction og Fantasy ”fan” hadde allerede den gang klare forstillinger om hans yrkesmessige karriere. På kunstakedemiet ville han også hovedsakelig lære teknikker innen illustrasjon og fritt maleri. Etter den suksessrike tiden på akademiet, arbeidet Manfred Evertz mange år som designer, både innen tekstil- og grafisk design.

 

Han gjorde mange utsmykninger i ”det offentlige rom”. Hans skulpturer og objekter er hovedsakelig å finne i Ruhrområdet, blant annet i Düsseldorf Stadthalle. Han hadde også store utstillinger, f.eks i   Galerie des Lembruksmuseums i Duisburg.

 

Designer Evertz, som hadde sitt største ønske å gjøre frie maleri som hovedgrunnlag for sin kunstkarriere, våget skrittet til selvstendig virksomhet, men dog ikke som maler, men som reklame designer, og til slutt med eget kunstgalleri.

 

Manfred Evertz, som tok på seg alle disse nye utfordringer og oppgaver med stor entusiasme, så disse yrkesmessige stasjoner som omveger til sitt virkelig mål, som han da   i løpet av årene kom et godt stykke nærmere.

 

Så begynte han som illustratør for flere forlag, blant annet   Bastei, Heyne, Goldman og Engelbert.   ”Illustrasjonsteknikken, sier han, med et tilbakeblikk, ville han kombinere med et mer kunstnerisk uttrykk.”   ( Skrevet av Beta-Comic redaktør Wilm K. Wilken, der Manfred Evertz var medarbeider sammen med   Xavier Musquere,   Juan Gimenez, Alfonso Azpiri, Richard Corben)

 

I 1979 flyttet Manfred Evertz til Norge, og forsatte der sin karriere innen illustrasjon, der han arbeidet for Norsk Ukeblad, Illustrert Vitenskap, Universitetsforlaget Norsk Hydro, Bladkompaniet, Gyldendal m.m.

 

Ved siden av illustrasjon etablerte han seg nå også som anerkjent billedkunstner i Norge med medlemskap i NBK med ustillinger i Skien kunstnersenter, Trondheim Kunstforening, Larvik Kunstforening, Telemarksgaleriet, utstilling ”Glokal” i Oslo og Art Center Berlin, Palette Art Studio i India, Galleri Munken i Danmark, for å nevne noe.   Han hadde blant annet et stort utsmykningsoppdrag for Norsk Skieventyr i Morgedal til vinterolympiaden i 1996.

 

Fra 1989 ansatt som kunstlærer i videregående skole, etablerte deretter egen virksomhet og jobber fra sitt atelier som kunstterapeut.

 

Manfred Evertz interesserer seg for sosial og mellommenneskelige problemer og det gjenspeiler seg i hans arbeid. Han samarbeider med poeter og prosa forfattere. Hans arbeider finnes i flere kunstsamlinger og har blitt publisert internasjonalt i mange tilfeller.

 

Fra 2010 har Evertz arbeidet suksessrik med den internasjonale kunstnergruppen ”PSI-Art” (Psychosymbolismus International)., som han startet sammen med lyrikker Christine Matha og filosof Edgar Piel.

 

Han arbeider også med diplom-psykolog Rainer Müller med psykoterapeutiske prosjekter. I disse prosjektene blir Manfred Evertz bilder benyttet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Line Aanerød | Svar 14.08.2014 10.43

Hei Liv

Kan jeg delta på kurs hos Manfred fra oktober? Har sendt mail på begge e post adresser til deg, men får de i retur. Gode hilsner til dere begge. Line

Karin Wegger | Svar 13.05.2014 11.24

Hei Liv! Den gamle eposten din får jeg bare i retur.På denne siden finner jeg ikke noe kontaktinfo. Har du en epost du kan sende til karinwegger@gmail.com

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

23.08 | 11:24

Malekursene til Manfred er relativt billige, siden han er både utøvende kunstner og kunstterapeut, kr 2900 for 3 timer i 6 uke.

...
23.08 | 06:58

Hei hei
Jeg bare lurer på hva pris blir for malerkunsten?

...
29.04 | 17:32

Hi!

I would like to advertise on your site with text links or sponsoring an article.

Would you be interested?

Please also let me know your best price for a b

...
27.06 | 14:01

Dersom du sender meg ditt telefonnummer., så ringer Liv deg og gir deg infor
om kurs til høsten. Eller du kan ringe direkte til Liv 480 71 762.

...
Du liker denne siden